SELAMAT BERKUNJUNG KE BLOG PRA-U SMK SULTAN OMAR, DUNGUN, TERENGGANU - TARIKH KEMAS KINI: 30 JANUARI 2019 - 10:20 MALAM SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN SEMESTER 3, ULANGAN SEMESTER 1, ULANGAN SEMESTER 2, DAN SEMESTER 1. SELAMAT BERJAYA.

WARGA PRAUNIVERSITI 2017

banner

Khamis, 18 Januari 2018

PRA-U MEMBANTU KELANCARAN KEJOHANAN MERENTAS DESA PERINGKAT SMKSO

WALAUPUN pelajar Tingkatan Enam tidak mengambil bahagian dalam Kejohanan Merentas Desa Peringkat SMKSO, 45 orang pelajarnya diperlukan untuk membantu penganjurnya melancarkan perjalanan kejohanan itu dalam pelbagai aspek.


 Pelajar Tingkatan Enam membantu rumah masing-masing untuk mengendalikan penyediaan makanan dan minuman peserta semenjak latihan pada 8, 9, 10, 14 dan 16 Januari. Selain tugas itu, dalam kejohanan yang diadakan pada pagi ini, pelajar Tingkatan Enam turut membantu guru sebagai penunjuk arah laluan kepada peserta, hakim penamat, dan penjaga masa.

Mereka diberikan taklimat tentang tugas masing-masing sehari sebelum kejohanan berlangsung.

Dalam kejohanan itu, lima kategori dipertandingkan, iaitu Lelaki 18, Perempuan 18, Lelaki 15, Perempuan 15, dan Pendidikan Khas. Rumah Garuda (Rumah Hijau) muncul sebagai johan, diikuti oleh Rumah Pelanduk (Rumah Biru) sebagai naib johan, Rumah Singa (Rumah Merah) memperoleh tempat ketiga, dan diikuti oleh Rumah Harimau (Rumah Kuning).
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih.