SELAMAT BERKUNJUNG KE BLOG PRA-U SMK SULTAN OMAR, DUNGUN, TERENGGANU - TARIKH KEMAS KINI: 30 JANUARI 2019 - 10:20 MALAM SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN SEMESTER 3, ULANGAN SEMESTER 1, ULANGAN SEMESTER 2, DAN SEMESTER 1. SELAMAT BERJAYA.

WARGA PRAUNIVERSITI 2017

banner

Selasa, 8 Mei 2018

PENUTUPAN MINGGU SUAI KENAL TINGKATAN ENAM SESI 2019

SETELAH berlangsung mulai 2 Mei 2018, Minggu Suai Kenal Pelajar Tingkatan Enam 2019 berakhir pada hari ini dengan majlis penutupannya disempurnakan oleh Puan Hajah Nor Maziah binti A. Rahman, Pengetua DESSO.


Majlis ringkas itu diadakan di Bilik Kuliah 1 dengan dihadiri oleh Tuan Haji Mazlan bin Mohd, Penolong Kanan Tingkatan Enam dan guru-guru Tingkatan Enam yang lain.

Majlis penutupan terpaksa dilakukan lebih awal daripada jadual asal disebabkan kekangan waktu yang dihadapi oleh pihak sekolah pada bulan Mei ini, termasuklah cuti yang kerap, peperiksaan STPM Penggal 2, dan beberapa program besar sekolah.

Setakat ini, jumlah pelajar yang mendaftar dan masih kekal adalah seramai 60 orang. Walau bagaimanapun, guru-guru Tingkatan Enam percaya bahawa sebahagiannya akan meninggalkan Tingkatan Enam setelah mendapat tawaran lain yang lebih baik bagi mereka.

Seperti biasa, mereka dibahagikan kepada tiga buah kelas, iaitu sebuah kelas Ekonomi, dan dua buah kelas Pengajian Perniagaan. Selain itu, mereka akan mengambil mata pelajaran Pengajian Am, Bahasa Melayu, dan Sejarah. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih.