SELAMAT BERKUNJUNG KE BLOG PRA-U SMK SULTAN OMAR, DUNGUN, TERENGGANU - TARIKH KEMAS KINI: 30 JANUARI 2019 - 10:20 MALAM SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN SEMESTER 3, ULANGAN SEMESTER 1, ULANGAN SEMESTER 2, DAN SEMESTER 1. SELAMAT BERJAYA.

WARGA PRAUNIVERSITI 2017

banner

Isnin, 5 Mei 2014

ATHIRA NAIB JOHAN PIDATO PRAUNIVERSITI

PELAJAR Pra-U Atas Terbilang, Athira Najwa binti Zakaria sekali lagi mengharumkan nama sekolah dan daerah Dungun apabila muncul sebagai naib johan kategori Pidato Prauniversiti Negeri Terengganu bersempena dengan Karnival Bahasa Melayu Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu.

Athira mewakili daerah Dungun setelah berjaya muncul sebagai johan dalam pertandingan peringkat daerah yang diadakan di Kolej Vokasional Dungun pada minggu lepas.

Semasa menyampaikan pidatonya di Perpustakaan Awam Marang, dia agak terganggu dengan masalah mikrofon yang menyebabkan dia tidak dapat membuat huraian yang mantap untuk menguatkan hujah terakhirnya.

Kejayaannya ini merupakan yang kedua berturut-turut dimenangi oleh Athira di peringkat negeri. Pada tahun lepas, dia mendapat tempat kedua pada pertandingan yang sama yang diadakan di SMK Tengku Ampuan Intan, Kuala Berang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih.