SELAMAT BERKUNJUNG KE BLOG PRA-U SMK SULTAN OMAR, DUNGUN, TERENGGANU - TARIKH KEMAS KINI: 30 JANUARI 2019 - 10:20 MALAM SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN SEMESTER 3, ULANGAN SEMESTER 1, ULANGAN SEMESTER 2, DAN SEMESTER 1. SELAMAT BERJAYA.

WARGA PRAUNIVERSITI 2017

banner

Rabu, 17 Ogos 2016

JALAN KAKI 1000 LANGKAH

SETELAH beberapa kali tertangguh semenjak penggal lalu, Unit Kokurikulum Pra-U SMKSO berjaya mengadakan program Jalan Kaki 1000 Langkah pada hari ini.


Program itu bermula di hadapan Blok Pra-U mulai pukul 8:50 pagi. Semua pelajar Pra-U mengambil bahagian dengan keluar melalui pintu pagar utama SMKSO, kemudiannya melalui hadapan Pejabat Pendidikan Daerah Dungun, SMK Seri Dungun, kawasan Pasar Malam Sura Gate, Jalan Yahya Ahmad, dan kembali ke tempat bermula.

Perjalanan dalam lingkungan dua kilometer itu turut disertai oleh guru-guru Pra-U. Perjalanan yang mengambil masa 30 minit itu juga sebenarnya diyakini telah menghasilkan lebih daripada 1000 langkah. Selepas berehat seketika, pelajar-pelajar mengikuti sesi pembelajaran seperti biasa mulai pukul 9:00 pagi.

Dijangkakan program itu akan diadakan sekali lagi pada bulan September nanti dengan jarak perjalanan yang lebih jauh.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih.