SELAMAT BERKUNJUNG KE BLOG PRA-U SMK SULTAN OMAR, DUNGUN, TERENGGANU - TARIKH KEMAS KINI: 30 JANUARI 2019 - 10:20 MALAM SELAMAT MENGHADAPI PEPERIKSAAN SEMESTER 3, ULANGAN SEMESTER 1, ULANGAN SEMESTER 2, DAN SEMESTER 1. SELAMAT BERJAYA.

WARGA PRAUNIVERSITI 2017

banner

Rabu, 4 Mei 2016

PELAJAR ENAM BAWAH MENDAFTAR HARI INI

LEPASAN Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2015 mendaftar sebagai pelajar Tingkatan Enam Bawah di Dewan Warisan pada pagi ini.


Sehingga tengah hari, lebih daripada 50 orang pelajar mendaftar. Jumlah tersebut hampir separuh daripada jumlah pelajar yang layak menduduki Tingkatan Enam Bawah di sekolah ini.

Tinjauan awal mendapati, daripada 50 orang pelajar tersebut, sebahagian besar daripada mereka masih menunggu keputusan untuk mengikuti kursus diploma dan pelbagai kursus lain. Dengan hal yang demikian, dijangkakan kemungkinan besar hampir separuh daripada pelajar tersebut akan meninggalkan pengajian Tingkatan Enam.

Pada hari pendaftaran, pelajar berkenaan diberikan taklimat awal oleh Penolong Kanan Tingkatan Enam, Encik Mazlan bin Mohd, khususnya tentang disiplin berpakaian, kedatangan, peraturan sekolah secara umum, dan seumpamanya.

Pelajar-pelajar tersebut akan mengikuti Minggu Suai Kenal sehingga 12 Mei 2016 ini.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih.